Професионална камерна машина за вакуумиране Bartscher 300747
Подходящ уред за професионална употреба със средно голяма натовареност като:
- Мандри – вакуумиране на сирена и кашкавали на порции за продажба в търговски обекти
- Кланици и месарници – вакуумиране на различни видове месо, колбаси, кайма и др. пресни или термично-обработени месни продукти.
- Ресторанти, заведения, хотели – за разпределяне на продукти за една порция от ястията предлагани в менюто, бързо, икономични и ефективно приготвяне на поръчката.
Машината за вакуумиране е предназначена само за опаковане под вакуум на хранителни продукти или други предмети, и за мариноване на подходящи за целта храни.
- Компактна, професионална, камерна машина за вакуумиране
- Корпус и камера – изработени от висококачествена стомана, цвят – сребърен/черен
- Капак – изработен от стъкло и неръждаема стомана
- Професионална вакуумна помпа – 60 литра / минута
- Функции: комбинирано вакуумиране и уплътняване, ръчно запечатване, мариноване
- Контрол на процеса на вакуумиране: таймер
- Регулиране на интензитета на вакуумиране;
- Дължина на уплътнителната лента: 300 мм;
- Брой на уплътнителните шевове: 2
- Време за вакуумиране: 20 – 99 секунди. Регулирана продължителност на запечатването: 3 – 6 секунди;
- Дигитален дисплей;
- Превключвател ON / OFF (Вкл./Изкл.)
- Индикаторни светлини: комбинирано вакуумиране и уплътняване/запечатване/мариноване / ON / OFF / отмяна;
- Преимущество: проследяване на налягането с манометър и скоба за придържане при вакуумиране на пликове;
Техническа информация за продукта Bartscher машина за вакуумиране камерна 300747
- Гаранция: 24 месеца за физически лица
- Размери: Ш 375 х Д 440 х В 271 мм
- Размер на камерата: Ш 305 х Д 320 х В 90 мм
- Тегло 14 кг
- Скорост на вакуумиране: 60литра / минута
- Мощност: 350 W
- Характеристика на електрическата мрежа: 220-240 V / 50 Hz
- Включени: 30 броя пликове 280×330 мм
- Манометър за проследяване на налягането при вакуумиране
- EAN“:4015613699264
- Препоръчителна дебелина на релефните/гофрирани пликове и ролки – над 105микрона
- Препоръчителна дебелина на гладките пликове – 90микрона – възможно е ако пликовете са качествени да работи и с пликове с дебелина 70микрона!
По време на опаковане на продукти в условия на ваккум се извлича въздуха от плика или контеймера за вакуумиране. Те остават затворени, без достъп на въздух и се спира или забавя процеса на разваляне на хранителните продукти. Вакуумираните продукти могат да се съхраняват от три до пет пъти по-дълго от обикновено съхранение. Запазват се вкусът и витамините съдържащи се в храната. По този начин хранителните продукти са защитени от изсушаване, окисляване, от бактерии и плесени. Вакуумното опаковане е процес на консервиране, който се препоръчва за пресни храни и трябва да бъде придружен от съхраняване на ниски температури. Вакуумираните продукти трябва да се съхраняват в хладилник, фризер или охладител, за да се постигнат най-добри резултати за по-дълго време. Съхранени хранителни продукти в стандартна опаковка трябва да се консумират за кратко време, в рамките на няколко часа или дни.
Опаковането на хранителни продукти в условия на вакуум, се използва с цел подобряване на организацията на работа, запазване на хранителните продукти по здравословен начин и спестяване на пари:
Може да се използва в следните случаи:
- да се опаковат хранителни продукти в херметични условия, като по този начин се удължава срока на годност на храната;
- за приготвяне на здравословни ястия, като меню за цяла седмица,
- да запазите по-дълго марулите, зеленчуците и билките (те остават хрупкави и свежи);
- във фризера се освобождава повече място;
- хранителните продукти са защитени от изсушаване и окисляване;
- процеса на мариноване е бърз и ефикасен (20 минути във вакуум са достатъчни);
- възможно е да се опаковат месни продукти, колбаси и сирена, които преди това са били вакуумирани (ароматът се запазва);
- спестявате пари, защото всички остатъци от процеса на готвене, могат да бъдат консервирани и консумирани по-късно;
- всички видове плодове и зеленчуци могат да бъдат закупени през сезона, вакуумирани и съхранени на ниска температура за дълъг период от време.
Опаковането в условия на вакуум осигурява защита на много различни предмети. С помощта на машината за вакуумиране е възможно да опаковате къмпинг-аксесоари като кибрит и други предмети, които трябва да останат сухи. Чрез вакуумиране не се позволява окисляване на сребърни или колекционерски предмети, защото е елиминиран достъпът на въздух. По този начин те могат да бъдат съхранявани за дълъг период от време.
Отзиви
There are no reviews yet