Uncategorized, Полезни съвети

Идеи за празнични рецепти със уред Су вид готвене Caso SV 1200 pro smart

Донеси гурмето в дома си: готвене Су вид със SV 1200 Smart


Су вид готвене – тенденция, която промени кухните. С нашия готварски уред SV 1200 Smart су вид можете да приготвите месо, риба и зеленчуци до съвършенство, като същевременно запазите естествения им вкус и хранителни вещества. Тайната се крие в прецизния контрол на температурата до 90°C на стъпки от 0,5°C, комбиниран с постоянна циркулация на водата за равномерни резултати. Благодарение на своите мощни 1200 вата, водната баня бързо достига желаната температура, а функцията на таймера ви позволява да настроите времето за готвене според вашите предпочитания.

След като се насладите на вашите вкусно приготвени ястия су вид, можете да използвате VacuOneTouch или други вакуумни уреди от CASO Design, за да запазите остатъците си свежи.

А сега за рецептите! Извадихме за вас две вкусни ястия, които можете лесно да приготвите у дома с нашия уред SV 1200 Smart Су вид: пъстърва от сьомга и аспержи, приготвена по су-виде и медальони от филето на дива свиня по суша с лимон върху ризото от див чесън.

Идея за рецепта: Сьомга и пъстърва с аспержи, приготвени на Су-вид

Съставки за сьомгата с пъстърва:

2x цяла сьомгова пъстърва
1x лимон
2 скилидки чесън
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. черен пипер
1 ч. л. магданоз
150 г масло
За аспержите:

1 кг аспержи
50 г масло
1x портокал
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. черен пипер

Приготвяне:

  1. Пригответе водата до 85°C.
  2. Обелете аспержите, а портокала нарежете на филийки. Вакуумирайте аспержите с подправките, маслото и портокаловата кора и гответе в тенджерата за 45 минути.
  3. Подгответе ястието за готвене и нарежете чесъна на ситно. Разполовете лимона и нарежете едната половина на филийки.
  4. Нарежете леко сьомговата пъстърва. Използвайте резенчетата лимон, част от наситнения чесън, сол, черен пипер и магданоз, за ​​да напълните сьомговата пъстърва.
  5. Вакуумирайте пъстървата и веднага след като аспержите са готови, нагласете уреда за Су вид на 60°C. Отстранете малко от водата във водната баня и допълнете със студена вода, докато водата достигне 60°C. През това време аспержите могат да останат във водата.
  6. Вакуумираната пъстърва се поставя на водна баня и се готви заедно с аспержите 40 минути.
    След 35 минути загрейте маслото в тиган на среден огън. След като пъстървата е готова, внимателно я извадете от вакуумния плик и я запържете в тигана от двете страни.
  7. Извадете аспержите от вакуумната торбичка и съберете соса от торбичката. Филетирайте сьомговата пъстърва и подредете в чиния с аспержите. Залейте аспержите със събрания сос, гарнирайте с магданоз и поднесете с половин портокал. Приятно хранене!

Перфектни резултати от вакуумиране и мариноване

SV 1200 Smart предлага възможност за приложение и прецизни температури

Идея за рецепта: Су вид медальони от филе от дива свиня al limone върху ризото от див чесън

Съставки за 4 души:

Месо:

прибл. 800 г свински карета, обезкостени
1 органичен лимон
прибл. 80 г масло
1 люта чушка
сол
черен пипер
кухненска връв
Ризото:

320 г ориз за ризото (кръглозърнест)
2 шалот
20 мл зехтин
40 г масло
150 мл пенливо вино (може и бяло)
650 мл зеленчуков бульон
1 ч. л. сол
150 г пармезан, настърган
1 тиквичка
1 малка връзка див чесън

Приготвяне:

  1. Подсушете седлото на дивата свиня, нарежете го напречно на четири части с тегло прибл. 200 г, изправя се на краищата, леко се сплесква и се завързва на медальон с кухненски канап.
  2. Подправете със сол и черен пипер, след това запържете с вакуум с 4 резенчета лимон, 80 г масло на малки кубчета и люта чушка (почистена, ако е необходимо). Напълнете голяма тава с вода, поставете вакуумната торбичка вътре, поставете стик sous vide и поставете на 60 градуса за 40 минути.
  3. Докато месото се готви, пригответе ризотото.
  4. Задушете нарязания лук в зехтина и 20 г масло. Добавете ориза за ризото и го задушете, като разбърквате. Деглазирайте със 70 мл пенливо вино, след това добавете зеленчуковия бульон и оставете да къкри 15 минути, като разбърквате често. 5 минути преди края на готвенето добавете солта, останалото пенливо вино и нарязаните на ситно тиквички. Готовото ризото се оставя да кисне още 2 минути, след което се добавят 20 г масло, пармезанът и ситно нарязаният див чесън.
  5. Загрейте тигана на силен огън, за да се запържи месото, след това отворете вакуумния плик и изсипете разтопеното лимоново масло в тигана. Запържете задните медальони от всяка страна за максимум една минута на страна, след което оставете да почиват върху дъска за рязане за 2 минути. През това време наредете ризотото, след което махнете кухненския конец от месото, нарежете и наредете отгоре.

Надяваме се да се насладите на готвенето су вид и приятен апетит!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *