Без компромис универсален!
Готвене на горещ въздух, както и готвене на пара само в един уред вече е възможно с нашия чисто нов 3 в 1 Airfryer AirFry & Steam 700. Перфектен за ароматно приготвяне на безброй вкусни ястия от зеленчуци, риба, месо, паста, ньоки до пържени картофи и печива.
Уредът за готвене на пара приготвя особено нежно зеленчуците и рибата. Запазват се ценните витамини, хранителни вещества и най-вече ароматът и вкусът. За здравословна диета с добър вкус. Индивидуално избираемата настройка и комбинация от печене с горещ въздух и готвене на пара прави храната хрупкава отвън и сочна отвътре. И почти нямате нужда от масло. В сравнение, с фритюрник можете да спестите около 80% калории.
Получете тук няколко предложения и идеи за ново разнообразие в ежедневното готвене, което ви прави щастливи.
Идея за рецепта: Ориз със сьомга и броколи
съставки:
3 парчета сьомга по 125 гр
300 г броколи
250 г ориз
50 мл готварска сметана
Подправка: 1 ч. л. лимон сол, връхчета копър, сол, черен пипер
Топинг: препечени филирани бадеми
Приготвяне:
Измийте добре ориза. Поставете в кошницата за готвене на AirFry & Steam 700 заедно с 220 ml вода (без решетката).
Варете на пара за прибл. 25 минути на 100 градуса. (Времето за приготвяне може да варира в зависимост от сорта)
Оризът се разпределя равномерно със сметаната за готвене и подправката.
Поставете филетата от сьомга върху ориза и подредете броколите около сьомгата.
Варете на пара още 7 минути.
Сервирайте и приятен апетит.
Идея за рецепта: хапки броколи и сирене
съставки:
1 брой броколи
75 г брашно
70 г пармезан
70 г сирене чедър
1 ч. л. чесън на прах
1 яйце
сол и черен пипер
60 г Панко галета
И ето как се прави:
Броколите се измиват и нарязват на малки розички. Гответе на пара за 4 минути при 100°C в AirFry & steam 700.
След това нарежете броколите в Chop & Go и добавете останалите съставки с изключение на галетата и разбъркайте с Chop & Go.
Разбъркайте галетата и оформете малки хапки.
Изберете програма “Airfry” и печете 15 минути на 180°C.
Сервирайте с вкусен дип. Приятно хранене!
Идея за рецепта: Пригответе юфка на пара с AirFry & Steam 700
съставки:
За крема:
300 мл мляко
1 супена лъжица нишесте
3/4 шушулка ванилия
4 супени лъжици захар
3 жълтъка
За тестото:
375 г пшенично брашно (тип 405)
20 г мая
1 ч. ч. захар
200 мл мляко, затоплете
1/2 ч. л. сол
20 г масло
Приготвяне:
За да приготвите макароните на пара, първо разтворете маята в 35 мл вода и добавете захарта.
Изсипете цялото брашно в купа за бъркане и добавете маята и затопленото мляко.
Омесете съставките на тесто.
След това добавете маслото, солта и брашното, ако е необходимо, и месете около 10 минути, докато се образува гладко тесто.
Оформете от тестото около шест топки и ги поставете върху набрашнена работна повърхност. Оставете тестените топки да втасат за 20 минути.
Задушените фиде се поставят в уред за готвене на пара и се пекат на 100 градуса около 20 минути.
Докато задушената паста се готви, пригответе ваниловия сос. В малка тенджера се наливат 150 мл мляко и се смесват с нишестето и захарта.
Изстържете семената от шушулката ванилия и ги добавете в тигана. Добавете останалите 150 мл мляко и жълтъците.
Загрейте сместа при непрекъснато бъркане, докато заври.
Поднесете задушените кнедли с ваниловия сос.
Идея за рецепта: Терияки бургер със сьомга с майонеза от шрирача и лайм
Съставки за 2 порции/2 бургера:
сос терияки:
1 ч. л. чесън, нарязан на ситно
1 ч. л. джинджифил, нарязан на ситно
20 г кафява захар
100 мл соев сос
100 мл мирин
50 мл саке
препечени сусамови семена
Шрирача лайм майонеза:
4 супени лъжици майонеза
1-2 супени лъжици сос Sriracha
1 скилидка чесън
малко сок от лайм
Други:
2 замразени кифлички за бургер
2 филета от сьомга
кориандър
Лук (нарязан на тънки кръгчета)
Неутрално масло (за пръскане)
сол и черен пипер
Приготвяне:
Сос Терияки: Поставете сакето, мирина, чесъна, джинджифила, соевия сос и кафявата захар в тиган и бавно намалете наполовина. След това добавете сусама.
Майонеза Сри рача с лайм: Смесете всички съставки заедно с ръчния пасатор Caso
Кифлички за бургери: Размразете замразените кифлички за 5 минути при 160°C, като използвате функцията на пара и печене.
Сьомга: Овкусете филето от сьомга със сол и черен пипер. Гответе в кошницата на пара на 100°C за прибл. 15 минути.
Готово: Намажете кифличката за бургер с майонеза, отгоре поставете сьомгата и соса терияки и гарнирайте с кориандър и кръгчета лук.
Идея за рецепта: Задушена сьомга с билкова коричка
съставки:
300 г картофи
300 г броколи
500 г сьомга
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
Магданоз, нарязан на ситно
50 г орехи, смлени на ситно
30 г настърган пармезан
2 супени лъжици зехтин
Сол и черен пипер на вкус
Готов сос от сьомга
Приготвяне:
Първо нарежете картофите и броколите и ги сварете поотделно в уреда за пара Caso Design на 100 градуса за 15-20 минути.
През това време пригответе кората за сьомгата, като смесите ситно смлените орехи, магданоза и скилидките чесън със зехтина, пармезана, солта и черния пипер.
Разпределете тази смес върху сьомгата. След като броколите и картофите се сварят, запечете сьомгата с коричката на пара на 100 градуса за около 7 минути.
Сервирайте готовата сьомга с броколи, картофи и сос от сьомга на вкус и се насладете.
Идея за рецепта: Кнедли от извара с пълнеж от физалис, трохи кардамон и кокосов сладолед
Съставки за 2 порции/6 кнедли:
Кнедли с извара:
25 г масло, разтопено
1 яйце
50 г грис
250 г извара (окачена)
50 г брашно
1 щипка сол
½ лимон (кора)
прибл. 10 физалис
1 супена лъжица портокалов сок
Брашно за оформяне
Трохи кардамон:
25 г масло
40 г галета
40 г кафява захар
3 шушулки кардамон (печени, след това фино смлени)
Кокосов сладолед (малко по-голяма порция, като за сладолед):
1 кутия кокосово мляко (400 мл)
200 г бита сметана
½ шушулка ванилия
6 супени лъжици захар
3 супени лъжици кокосови стърготини
Приготвяне:
Кокосов сладолед: Загрейте кокосовото мляко, сметаната, захарта и кокосовите стърготини в тиган (не позволявайте да заври), така че захарта да се разтвори. Разполовете шушулката ванилия, изстържете семките от едната половина и добавете. Всичко се разбърква добре. Оставете сместа за кокосов сладолед да се охлади и след това изсипете в машината за сладолед. Пуснете машината за сладолед за 50 минути.
Кнедли с извара: Разтопеното масло, гриса, изварата, яйцата, брашното, солта и настъргания лимон се смесват до твърдо тесто. Оставете тестото да почине в хладилник за няколко минути (15-20 минути). През това време физалисът се нарязва на четвъртинки и се смесва с портокаловия сок. Оформете кнедли и в средата сложете физалиса. Тъй като тестото е много меко, помага за набрашняване на дланите на ръцете ви. Поставете кнедлите с извара върху перфорирана хартия за печене в кошницата на уреда за пара и ги задушавайте на 100°C за прибл. 12 минути.
Трохи кардамон: Междувременно загрейте тиган, разтопете маслото и запържете за кратко кафявата захар. Сега смесете с галетата и кардамона и запържете на слаб огън до златисто кафяво.
Готово: внимателно извадете кнедлите с извара в тавата и оваляйте в галетата. Сервирайте с кокосов сладолед.
Можете да приготвите всичко това и много повече с AirFryer AirFry & Steam 700. Истински универсален продукт – повече забавление при готвене, повече удоволствие при хранене.
Вашите рецепти са гарантиран успех с този продукт!