Прекрасни рецепти за гофрети, които трябва да опитате
Сладка гофрета с череши, сметана или ванилов сладолед е позната и обичана от (почти) всички. Но опитвали ли сте някога вариации в стил чийзкейк или солени опции като гарнитура или цялостно ястие? Не? Тогава изследвайте нови прекрасни рецепти с нас.
Гофретникът „WaffleUp“ от CASO Design създава перфектни гофрети (приблизително 18 cm Ø и 2,5 cm дебелина) и е идеален за сладки и солени вариации от всякакъв вид. Например, можете да приготвите вкусни картофени гофрети или гофрети с цвекло, моркови, сирене или билки, идеални като лека закуска или специална гарнитура към барбекю.
Благодарение на незалепващото покритие, вафлите се приготвят с намалена мазнина. А с вертикалния и устойчив на капки дизайн, печенето се превръща в чиста работа.
ОСНОВНИ СЛАДКИ гофрети
Съставки (за около 6 гофрети):
250 г масло, 150 г захар
2 пакетчета ванилова захар, ½ с. л. бакпулвер
5 яйца, отделени
500 г брашно
350 мл мляко, 200 мл минерална вода
Щипка сол
Приготвяне:
Разбийте маслото, захарта, ваниловата захар и солта.
Добавете жълтъците и разбийте до пяна, докато всички съставки се смесят равномерно.
Добавете брашното и бакпулвера и разбъркайте.
След това добавете млякото и минералната вода и разбъркайте.
Белтъците се разбиват на твърд сняг и се добавят накрая.
Съвет: Покрийте гофретите с любимите си гарнитури, напр. люти череши, сливи, сметана, ванилов сладолед, пресни малини, шоколадов сос, ядки и т.н. За коледно докосване просто подобрете тестото с подправки като канела, джинджифилов сладкиш, или спекулации.
Съвет: Покрийте гофретите с любимите си гарнитури, напр. люти череши, сливи, сметана, ванилов сладолед, пресни малини, шоколадов сос, ядки и т.н. За коледно докосване просто подобрете тестото с подправки като канела, джинджифилов сладкиш.
ЧИЙЗКЕЙК ГОФРЕТИ
Съставки (за около 4 вафли):
450 г крема сирене
4 яйца
1 супена лъжица лимонов сок/лимонова кора
1 супена лъжица ванилов екстракт
100 г захар
50-150 г брашно
1 супена лъжица бакпулвер
Щипка сол
Приготвяне:
Комбинирайте всички съставки в купа и разбъркайте с кухненска машина до получаване на хомогенна маса.
Съвет: Поръсете готовите гофрети с горски плодове, пудра захар и всичко, което сърцето ви желае.
СЛАДКИ ТИКВЕНИ ГОФРЕТИ С КАНЕЛЕЕН СЛАДОЛЕД
Съставки (за около 4 гофрети):
300 г брашно
100 г меко масло
4 яйца
250 мл мляко
250 г пюре от тиква
1 шушулка ванилия
1 с. л. канела, 1 с. л. подправка тиква
50 г захар/кленов сироп
1 ½ супена лъжица бакпулвер
Щипка сол
Приготвяне:
Натрошете овесените ядки и бананите.
Добавете останалите съставки и разбъркайте добре.
Съвет: Покрийте готовите гофрети с кварк и плодове по ваш избор. гофретите вървят чудесно със сладолед с канела и лате с тиквени подправки.
ГОФРЕТИ ОТ ТИКВИЧКИ
Съставки (за около 10 вафли):
900 г тиквички
8 яйца
3 пресни глави лук
260 мл мляко
3 скилидки чесън, наситнени
3 супени лъжици растително масло
500 г брашно
200 г фета
2 пакетчета бакпулвер
70 г настърган кашкавал
Сол пипер
Приготвяне:
Нарежете на ситно тиквичките, пресния лук, чесъна и фетата с мулти-чопър.
Поставете всички съставки в голяма купа за смесване и разбъркайте в тесто.
Овкусете със сол и черен пипер и добавете малко мляко в зависимост от консистенцията на тестото.
Съвет: Намажете гофретите със свежа салата, домати, краставица и обилен дресинг.
КАРТОФЕНИ гофрети МАРКО
(от Marco van der Kooi)
Съставки (за около 10 гофрети):
800 г сурови картофи + 200 г лук / алтернативно 1 кг смес от хаш браун
5 яйца
700 г универсално брашно
800 мл мляко
150 г растително масло
3 пакетчета бакпулвер
Индийско орехче, сол, черен пипер
Приготвяне:
Смесете всички съставки, докато се образува еднородна маса.
Пюрирайте масата в блендер в тесто, което тече лесно от лъжицата.
Съвет: Перфектно се съчетава с агнешка маруля или рукола, домати, заквасена сметана или пържен бекон, синьо сирене, баничка за бургер и други пикантни гарнитури. За любителите на рибата, картофената вафла може да се гарнира и с резени пушена сьомга.
ИТАЛИАНСКИ гофрети
Съставки (за около 5 гофрети):
200 г пшенично брашно
130 г фино царевично брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 ч. ч. захар
230 мл мътеница
200 мл вода
25 мл зехтин
2 яйца
60 г настъргана моцарела
10 г настърган пармезан
Щипка индийско орехче
Сол и черен пипер от мелницата
1 чаена лъжичка италиански билки
Приготвяне:
Смесете всички съставки с кухненска машина в гладко тесто, след което нагънете сиренето.
Загрейте гофретник. Намажете с малко зехтин и изпечете гофретите, докато станат хрупкави и златисто жълти.
Съвет: Тези гофрети имат прекрасен вкус с домати, рукола, шунка, моцарела и балсамов дресинг. За цветни гофрети от цвекло, изцедете сок от цвекло в нашата бавна сокоизтисквачка и добавете 2 супени лъжици сок и 1 супена лъжица маса към тестото.