Професионална машина за вакуумиране Sico S-LINE350C-SV
Подходящ уред за професионална употреба предназначена за професионалния сектор ХОРЕКА, насочена е към месници, ресторанти, хотели, пицарии, кръчми, кетъринг фирми и др.
Мандри – вакуумиране на сирена и кашкавали на порции за продажба в търговски обект
Кланици и месарници – вакуумиране на различни видове месо, колбаси, кайма и др. пресни или термично-обработени месни продукти. Ресторанти, заведения, хотели – за разпределяне на продукти за една порция от ястията, предлагани в менюто, бързо, икономично и ефективно приготвяне по поръчката. Машината за вакуумиране е предназначена само за опаковане под вакуум на хранителни продукти или други предмети, и за мариноване на подходящи за целта храни.
ВАЖНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ:
- Патентованата система за магнитно затваряне , която е в състояние да намали намесата на оператора до минимум.
- 350 mm тройна запечатваща лента , абсолютна иновация на пазара, която произвежда ефективно и дълготрайно уплътнение.
- Корпус от полирана или сатенирана стомана AISI 304 с хромирано или боядисано покритие.
- Вакуумната камера е изработена от алуминий. Времето за запечатване се регулира, с 13 позиции за избор.
- Запечатването и отварянето на вакуумната камера са автоматични .
- Професионален датчик за налягане и постоянно измерване на степента на вакуум.
- Мощна помпа, за осигуряване на максимална скорост и вакуум с индустриална сила , която е защитена от двоен движен филтър.
- Мощен трансформатор позволява лесно и интензивно използване и без риск от паузи поради прегряване.
- Благодарение на функцията Soft Vacuum е възможно да ирате меки, крехки и влажни храни.
- Двоен филтър предпазва помпата от прах, течности и замърсявания, които могат да бъдат всмукани случайно. Може да се сваля за почистване.
МАШИНАТА РАБОТИ С РЕЛЕФНИ ПЛИКОВЕ И РОЛКИ С ДЕБЕЛИНА МИНИМУМ 90микрона! Препоръчително е винаги да избирате за храната си висококачествени пликове за вакуумиране с необходимите документи за произход, които са достатъчно дебели и подходящи за съхранение във вакуум.
Най – важно:
- Дължина на уплътнителната лента: 350 мм;
- Брой на запечатващите шевове: 3
- Превключвател ON / OFF (Вкл./Изкл.)
- Гаранция: 24 месеца – физически лица
- Размери: 510 x 290 x 140 мм
- Тегло 12 кг
- Скорост на вакуумиране: 30 литра / минута
- Мощност: 700W
- Характеристика на електрическата мрежа: 220-240 V / 50 Hz
- Манометър за насочване на налягането при вакуумиране
- Противохлъзгащи крачета – 4броя
- EAN: 8034108412429
https://www.youtube.com/watch?v=xMwi2zUmULk
ВАЖНО!
Опаковането на хранителните продукти в условия на вакуум, се използва с цел подобряване на организацията на работа, запазване на хранителните продукти по здравословен начин и спестяване на пари:
Може да се използва в следните случаи:
Да се опаковат хранителните продукти в херметични условия, като по този начин се удължава срокът на годност на храната;
за приготвяне на здравословни ястия, като меню за цяла седмица,
да запазите по-дълго марулите, зеленчуците и билките (те оставяте хрупкави и свежи);
във фризера се освобождава повече място;
хранителните продукти са защитени от изсушаване и окисляване;
процесът на мариноване е бърз и ефикасен (20 минути във вакуум са достатъчно);
възможно е да се опаковат месни продукти, колбаси и сирена, които преди това са били вакуумирани (ароматът се запазва);
спестявате пари, защото всички остатъци от процеса на готвене, могат да бъдат консервирани и последвани по-късно;
всички видове плодове и зеленчуци могат да бъдат закупени през сезона, вакуумирани и съхранени на ниска температура за дълъг период от време.
Опаковката предоставя в условията на вакуумна защита на много различни предмети. С помощта на машината за вакуумиране е възможно да опаковате къмпинг-аксесоари като кибрит и други предмети, които трябва да останат сухи. Чрез вакуумирането не се позволява окисляване на сребърни или колекционерски предмети, защото е елиминиран достъпът до въздуха. По този начин те могат да бъдат съхранявани за дълъг период от време.
Опаковането в условия на вакуум не е подходящо за замразени храни. Всички хранителни продукти, които се развалят лесно и трябва да се замръзват е необходимо да се охладят и замразяват след вакуумиране.
Важни съвети: МОЛЯ ЧЕТЕТЕ!
1) Преди да пристъпите към процеса на вакуумиране, е необходимо да се измият ръцете, да се почистят инструментите, уредите и повърхностите, които ще се използват за рязане и вакуумиране на хранителните продукти.
2) Използвайте ръкавици, когато е възможно.
3) Опаковат се само пресни храни.
4) Храните, които лесно се развалят, трябва да бъдат затворени веднага, след вакуумиране, без да се остави дълго време на стайна температура.
5) Разпределете вакуумираните пликове равномерно в хладилника или фризера, за да се осигури бързо им замразяване.
6) Хранителните продукти, извадени от опаковката, трябва да бъдат извадени преди срока на годност, посочен в оригиналната опаковка.
7) Вакуумираният пакет удължава срока на годност на сушените храни. Кислородът и топлината до процеси на окисляване, които намаляват съдържанието на мастни киселини в продуктите. Срокът на годност на сухи храни като ядки, кокосови орехи и мюсли, също се удължава след вакуумиране. Съхранявайте ги на хладно и тъмно място.
8) Плодовете и зеленчуците, като ябълки, банани, картофи и кореноплодни зеленчуци, трябва да бъдат предварително обелени, за да се удължи срокът им на годност.
9) Някои зеленчуци, като броколи, карфиол и бяло зеле, лук, след ОТДЕЛЯТ ГАЗОВЕ, след вакуумиране. Поради тази причина е необходимо предварително да ги бланширате и замразите.
10) За да се вакуумират и преопаковат хранителните продукти, след като са били извадени от такъв друг, е необходимо да се спазват правилата за съхранение на вещите при ниски температури, следното им се отваря.
11) Хранителни продукти, които лесно се развалят и са били затоплени или съхранени в хладилник, трябва да се изхвърли незабавно. Храните, които са били открити в продължение на няколко часа, не трябва да се продават, особено ако са приготвени в гостен сос и са били съхранявани във вакуумна опаковка или друга среда, лишена от достатъчно кислород.
12) Меките и крехките продукти (риба, диви ягоди и др.) трябва да бъдат предварително замразени. Следващото замразяване може да бъде вакуумирано и накрая добавено във фризера за дълготрайно съхранение.
Храните, извадени от вакуумната опаковка, трябва да бъдат последвани преди да изтече фабричния срок на годност, посочен върху оригиналната опаковка. След преопаковане на хранителните продукти трябва да се съхраняват отговорно, като се спазват всички изисквания за стерилност и хигиена.
Отзиви
There are no reviews yet